Botanicals til Gin og andre cocktails

Hvad er ”Botanicals”?  - Oprindeligt er botanicals det overordnede udtryk for de krydderier, frugter eller andre ting du benytter under produktionen af gin. Botanicals kan være virkelig mange forskellige ting, der er dog nogle der typisk går igen i de fleste gin.
Som du nok allerede ved, så er enebær den primære smagsgiver i gin. Den bliver typisk brugt i sammenspil med kardemomme, anis, citronskal, appelsinskal, citrongræs, rosen eller kamille. Der er ingen grænser for hvad man må benytte under en destillering. Vi ser også gin fra forskellige producenter benytte botanicals som f.eks. kaffe, mynte, bær eller andre spændende ingredienser.

Botanicals er en helt essentiel del af din oplevelse når du skal mixe din yndlings G&T. Det er ikke alle der benytter det, men måske er det på tide at starte nu! Er du f.eks. vild med at din G&T bliver krydret, så er det en helt fantastisk idé at benytte hele peberkorn, rosa peber, kardemommekapsler eller allehånde. Kan du bedst lide den lidt mere dystre og måske til dels juleagtige G&T, så kan botanicals som anis, lakrids eller muskat være en idé.

Fordelen ved at benytte hele botanicals i din gin er, at du ikke får den helt ligeså kraftige smag, lige med det samme, der skal altså bruges lidt tid på at give krydderierne lov til at afgive smag.