Garnish og andet tilbehør til Gin

Du er sikkert forvent med at bruge citron i din G&T. Men ligesom udviklingen på gin & tonic, er der bestemt også udvikling på hvad du vælger at blande den med. Det overordnede udtryk for det er ”Garnish”. Garnish kan gøre din cocktail, om det er Gin eller andet, til noget helt særligt - og det er super nemt at bruge!

.

Garnish kan være mange forskellige ting og bruges til at komplimentere din G&T i den retning du aller bedst kan lide. F.eks. er der nogle der bedst kan lige den gammeldags metode med citron eller lime, men helt nye ting er begyndt at dukke op i denne fantastiske ginverden.
Rosmarin, timian, passionsfrugt, dragefrugt, hvid grape eller en helt anden garniture, kan du nu begynde at se i din cocktail når du bestiller den rundt omkring.

Er det så tilfældigt spørger du?
Nej, bestemt ikke. Det kan have utrolig stor betydning hvilken ”garnish” du vælger at benytte i din gin. F.eks. er det typisk for de meget blomstret eller meget florale gin at man gerne vil have noget enten bitter eller surt at komplimentere med.

For de meget tørre gin, kan det være en god idé at benytte noget lidt mere kraftigt garnish, det kunne f.eks. være rosmarin eller basilikum.
Er du mest til de søde frugtige gin, så vil det give mening at benytte en sur ”garnish” som f.eks. appelsin, lime, passionsfrugt eller grape.
Det er helt op til dig, hvilken retning du aller bedst kan lide at tage din gin. Der er intet rigtigt eller forkert, kun dine smagsløg sætter grænser.

.