Tørret frugt til Gin

Dehydreret frugt er en ny og innovativ måde at komplimentere din cocktail eller G&Tpå. Frugten bliver lagt i specielle maskiner der dehydrerer frugten i 20-24 timer alt afhængig efter hvilken frugt der er tale om. Det dehydreres herfra ved konstant 65 grader og trækker alt fugt og saft ud af frugten. Ved den lave temperatur sikrer man at alle olier og bitterstoffer bliver i frugten, og du har derfor nu en meget koncentreret smag. Dehydreret frugt har effekt ligesom en the. Det betyder at du skal lade frugten trække i et par minutter i din gin, før du får det fulde udbytte.

Men hvad er forskellen så?
Har du f.eks. en skive frisk citron, som du benytter i din gin, vil du have en utrolig kraftig smag og det kan i visse tilfælde betyder at du vil overdøve smagen fra enten ginnen eller fra din tonic. Saften fra frugten vil lynhurtigt trække ud i din G&T eller cocktail.

Ved at benytte dehydreret frugt, opnår du en større effekt i længden og herefter undgår at overdøve din gin & tonic. Du lader din dehydreret frugt trække ud i din G&T og kan stille og roligt fornemme smagen, som kommer mere og mere til kende, alt efter hvor lang tid du lader den ligge i din G&T.

Så har dehydreret frugt selvfølgelig også en større visuel effekt end den almindelige og er også grundet til at mange high-end barer og restauranter benytter det i deres cocktails.